"Hned" jablecný (hruškový) kolác

  • "Hned" jablecný (hruškový) kolác

  • "Hned" jablecný (hruškový) kolác

Kolácová forma 26 cm:

5 ks Jablka cca
8 lžíce Piškoty nebo cerstvá strouhanka, cca 6 -
Máslo
Skorice - mletá
Citron dle chuti
Hnedý rum
3 ks Vejce
90 g Cukr krupice
50 g Polohrubá mouka

Postup:

Máslem vymažeme kolácovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobecky (cerstvou strouhankou) a na dne formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které trošku pokapeme rozpušteným máslem, nasypeme pokrájená ocištená jablka (hrušky), která malicko pokapeme rumem a citronovou štávou, posypeme cukrem a skoricí.
Žlouty vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kury, pridáme mouku, kterou dobre ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílku. Testo nalijeme na jablka, vložíme do predehráté trouby a pri strední teplote (170°C) peceme asi 30 minut.
Kolác je urcený k rychlé konzumaci, proto ,,hned,,.
Stací když bude vlažný a mužeme podávat.
Pred podáváním mužeme posypat mouckovým cukrem.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?