"Gata" - listový závin se žmolenkou

  • "Gata" - listový závin se žmolenkou

  • "Gata" - listový závin se žmolenkou

  • "Gata" - listový závin se žmolenkou

  • "Gata" - listový závin se žmolenkou

  • "Gata" - listový závin se žmolenkou

Ingredience:

500 g Listové testo
Žloutek -na potrení

Žmolenka::

125 g Máslo
150 g Cukr krupice
1 ks Vanilkový cukr
150 g Hladká mouka

Postup:

Listové testo rozválíme na pomoucneném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí. Dlanemi jí zamackáme, aby se tolik nesypala pri balení závinu a alespon na trikrát testo preložíme (zavineme). Závin pak šikmo pokrájíme na díly, potreme žloutkem a opatrne je preneseme na plech s pecícím papírem. Peceme v predehráté troube dozlatova.
Recept jsem vcera zaslechl v televizi a docela me zaujal. Doufám, že jsem ho moc nepozmenil, sledoval jsem to jen „letmo“. Drobenku, která cestou z válu na plech vypadala ven, jsem použil na posypání jednotlivých kousku. Príšte bych do žmolenky klidne pridal rozemleté orechy, chutí by to bylo podobné lázenským oplatkám :-)), ale to už by asi nebyla GATA.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?