"Dospelácké" rezy

  • "Dospelácké" rezy

  • "Dospelácké" rezy

  • "Dospelácké" rezy

  • "Dospelácké" rezy

  • "Dospelácké" rezy

Testo::

3 ks Vejce
150 g Cukr krupice
300 g Polohrubá mouka
1 ks Prášek do peciva
1 dl Olej
1/2 dl Hnedý rum
1/2 dl Mléko
Tuk

pudink na syrové testo::

5 dl Mléko
3 lžíce Cukr krupice 2 -
Puding dle chuti: vanilkový, cokoládový, kakaový....

Krém::

150 g Piškoty - rozdrcené, pomleté nebo rozmixované
2,5 dl Cerná káva - silný uvarený turek, cca 2 -
100 g Mouckový cukr
200 g Máslo zmeklé
6 lžíce Mleté vlašské orechy 5 -
Hnedý rum : dle potreby, pridáváme po lžících

Dohotovení::

Cokoládová poleva z 2ks ledových kaštanu nebo cokolády na varení a kousku másla
Mleté vlašské orechy na posypání

Postup:

Testo: žloutky vyšleháme s cukrem do peny, pridáme rum, mléko, olej, mouku s kypridlem a dobre promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a testo nalijeme na pripravený plech. Na syrové testo nalijeme ješte horký uvarený pudink dle chuti (nepoužíváme ovocné!) a dáme péct do predehráté trouby - vyzkoušíme špejlí, testo se na ni nesmí lepit. Po upecení necháme buchtu s pudinkem vychladit, pak potreme krémem.
Krém: piškoty rozdrtíme, dáme do misky a namocíme vychlazenou kávou (i s troškou lógru. Smes musí být polotuhá, né tekutá. Zmeklé máslo utreme v jiné míse s cukrem do peny, pak pridáme namocené piškoty, mleté orechy a asi 5-7 lžic rumu. Vše dobre promícháme (prošleháme), krém nebude príliš tuhý, ale po vychladnutí a proležení na buchte s pudinkem se bude dobre krájet a držet tvar.
Až budeme mít krém rozetrený do roviny, necháme vše vychladit a pripravenou polevou bud celý povrch potreme nebo jen šikmo pocákáme. Na polevu nasypeme pomleté nebo nasekané orechy dle chuti a hotové rezy necháme nejlépe do druhého dne proležet.
Poleva: ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troube necháme na pár vterin rozehrát cokoládu, do které pridáme plátek másla a za stálého míchání necháme rozpustit.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?