"Dietní" rízecky se štouchanými brambory a okurkov

  • "Dietní" rízecky se štouchanými brambory a okurkov

  • "Dietní" rízecky se štouchanými brambory a okurkov

  • "Dietní" rízecky se štouchanými brambory a okurkov

  • "Dietní" rízecky se štouchanými brambory a okurkov

Ingredience:

Veprová panenka
Sul
Hladká mouka
Vejce
Strouhanka
Cervená paprika
Cesnek
Brambory
Drcený kmín
1 lžicka Máslo
Smetana na varení trocha
Bílý jogurt
Zakysaná smetana
Estragon
Líbecek
Bazalka
Tymián
Oregáno
Pepr mletý
Okurka salátová
Ocet
Cukr
Cubrica cervená

Postup:

Máme moc rádi rízecky a ideálne krupavé minirízecky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-)
Veprovou panenku jsem si pokrájela na rizecky, poklepala je rukou a osolila a opeprila. Obalila jsem je v klasickém trojobale: hladká mouka, rozšlehaná vajícka a strouhanka ochucená o cervenou papriku, cubricu a cesnek.
Poté jsem rízecky nasucho, narychlo osmažila na teflonové pánvi a poté je dala na plech na pecící papír, lehce je prestríkala olejem ze spreje a dala cca na pul hodinky do trouby na 160 stupnu.
Salátovou okurku jsem si nakrouhala nahrubo a zalila zálivkou, kterou delávala moje babicka. Delá ji snad každý druhý a já ji miluji a k rízkum mi tento salát patrí: ve vyšší nádobe (objem asi 1 l) cca 1 cm cukr, dno posolit, popeprit a zalít octem tak, aby cukr byl v octu ponoren asi o 2-3 mm. Vše potom zalít vodou a rádne promíchat, eventuelne dochutit, zalít nevymackanou okurku a nechat v chladu odpocinout.
Z jogurtu, kysané smetany, bylinek a korení umíchat dresing a dát ho do chladu odpocinout.
Brambory uvarím hodne domekka se solí a kmínem. Poté brambory propláchnu a rozmackám štouchadlem. V hrnecku ohreju trochu smetany, ve které rozpustím máslo. Pridám do brambor, promíchám a udržuji v teple.
Brambory s rízeckama dám na talír a podávám se salátem a dresingem.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?