"Cervené" kure

  • "Cervené" kure

  • "Cervené" kure

  • "Cervené" kure

Ingredience:

1 ks Kurecí prsa
2 ks Cervená cibule
200 g Žampiony
200 ml Cervené víno
Rozmarýn
Tymián
Sul

K podávání:

Bageta nebo
Libanonský chléb

Postup:

Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi a podlejte cástí vína. Pridejte sul a bylinky a žampiony. Víno se bude pomerne rychle odparovat, tak postupne prilévejte, dokud cibulka nezmekne. Nenechte ale odparit všechno víno, abyste to meli štavnatejší.
Mezitím si nakrájejte kurecí prso na tencí plátky, osolte a osmahnete na prírodno. Kure pak mužete natrhat, nebo ho nechat v celku.
Podávejte s opecenou bagetou, nebo jako nápln do tortilly/libanonského chleba.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?