"Kýtová" omácka

  • "Kýtová" omácka

Ingredience:

1 ks Cibule malá
Olej
Mletý kmín
Sul
Pepr mletý
500 g Veprová kýta vcelku
1 kelímek Smetana
Hladká mouka
Horcice plnotucná

Postup:

Tenhle recept me naucila babicka a vždycky dodala: Hlavne tam nedávej moc cibulky ani kmínu, nebo to zhorkne. Jestli váháte ohledne množství uvedených surovin - od oka :D a ochutnávejte (radeji mín, pridat mužete vždycky).
Jednu malou cibulku najemno nastrouhejte a zlehka osmahnete na oleji v hrnci. Nasypte kmín (celý i drcený), pepr a sul. Nalijte vodu, pridejte kosticku bujónu a vložte celý kousek kýty. Nechte povarit, aby maso zmeklo, a pak ho vyndejte a nakrájejte na plátky. Zahustete hladkou moukou, prilijte kelímek smetany a dochutte plnotucnou horcicí a solí.
Podávejte s knedlíkem.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?