"Krupník" - kroupy s klobásou a lecem

  • "Krupník" - kroupy s klobásou a lecem

  • "Krupník" - kroupy s klobásou a lecem

  • "Krupník" - kroupy s klobásou a lecem

  • "Krupník" - kroupy s klobásou a lecem

Ingredience:

600 g Kroupy- uvarené
500 g Brambory- uvarené
200 g Cibule
250 g Pikantní klobása- madarská, papriková...
1 sklenice Zeleninové leco- velká sklenice nebo dve menší
Sulnebo grilovací korení s obsahem soli
Pepr mletý
2 stroužek Cesneknastrouhaný
100 ml Smetana ke šlehánícca
Olejnebo sádlo na vymazání pekáce

Postup:

Kroupy dáme do mísy, pridáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, cesnek, leco (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepríme. Vše dobre promícháme, dáme do vymazaného pekáce, uhladíme a dáme zapéct do predehráté trouby na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Podáváme se sklenicí vychlazeného piva.
Výborné i zastudena, když zbude.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?