"Karamelka" - bábovka

  • "Karamelka" - bábovka

Ingredience:

150 g Karamely mlécné, kávové, dle chuti, cca
50 g Mleté orechy nebo kokos
250 ml Smetana ke šlehání
3 ks Vejce
250 g Polohrubá mouka
1 ks Prášek do peciva
150 g Cukr krupice
1 lžíce Kakao (nemusí být)
Tuk

Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do peny, pridáme smetanu, vmícháme orechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do peciva, nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a testo vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Peceme v predehráté troube do zlatova na strední teplotu. Pred vyndáním vyzkoušíme špejlí - nesmí se na ní testo lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí mužeme pocukrovat mouckovým cukrem.
* Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do cásti testa vmícháme kakao.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?