"Játrové rízecky"

  • "Játrové rízecky"

Ingredience:

300 g Játrový salám obalený ve slanine (a pozlátku)- Játrový sýr
120 g Mleté orechy
80 g Strouhanka
1/2 lžicka Mletá paprika
Sul špetka
2 ks Rozšlehané vejce dle velikosti 1 -
Olej na smažení

Postup:

Mleté vlašské (jsou lepší) nebo lískové orechy smícháme s paprikou a strouhankou. Vejce rozšleháme se špetkou soli. Játrový sýr nakrájíme približne na 0,5 cm silné plátky.
Plátky játrového sýru nejprve peclive namocíme v rozšlehaném vajícku, pak obalíme v oríškové smesi a ihned smažíme v rozehrátém oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou prílohou.
*Játrový sýr lze obalit klasisky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a je také moc dobrý.

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?