"Jahodák" - jahodový dort

  • "Jahodák" - jahodový dort

  • "Jahodák" - jahodový dort

  • "Jahodák" - jahodový dort

  • "Jahodák" - jahodový dort

  • "Jahodák" - jahodový dort

Testo, forma prumer 23 cm:

3 ks Vejce
80 g Cukr krupice
2 lžíce Olej
2 lžíce Teplá voda
80 g Polohrubá mouka
1 lžicka Prášek do peciva

Krém:

300 g Mekký tvarohnebo Mascarpone
500 ml Smetana ke šlehání
1 ks Ztužovac šlehacky
4 lžíce Mouckový cukrdle chuti, cca

Dále:

500 g Jahodyodstopkované, cisté, cca
1 ks Želé dortovéjahodové nebo ciré, cervené na 250 ml tekutiny + cukr

Postup:

Krém: smetanu vyšleháme se ztužovacem do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného mascarpone (tvarohu) s cukrem dle chuti. Krém rozdelíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g).
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do peny, pridáme olej, vodu a promícháme, prisypeme mouku s kypridlem, dobre promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílku. Testo nalijeme a rovnomerne rozetreme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dáme péct do predehráté trouby na 180 stupnu doružova. Vyzkoušíme špejlí, testo se na ni nesmí lepit. Po upecení necháme korpus vychladnout, pak ho prokrojíme a naplníme polovinou náplne, do které jsme vmíchali pokrájené jahody. Pak zaklopíme vrchním dílem, potreme rovnomerne druhou polovinou cistého krému, kterou poklademe jahodami a prelijeme vlažným želé.
Vše necháme v chladnu proležet a ztuhnout.
Pak pokrájíme a pred podáváním mužeme dozdobit šlehackou, cerstvou jahodou...

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?