"Jahodák" - dort

  • "Jahodák" - dort

  • "Jahodák" - dort

  • "Jahodák" - dort

  • "Jahodák" - dort

  • "Jahodák" - dort

Korpus (forma 22 cm):

2 ks Vejce
100 g Máslo zmeklé
100 g Cukr krupice
100 g Polohrubá mouka
1/2 ks Prášek do peciva
1 lžíce Vanilkové aroma
Tuk

Krém:

400 g Jahody cerstvé nebo zmražené
400 ml Smetana ke šlehání 33%
1 ks Ztužovac šlehacky pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
1 ks Vanilkový cukr
3 lžíce Mouckový cukr dle chuti 2 -
1 ks Želatinový ztužovac - jemne mletá želatina

Postup:

Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé peny, pridáme mouku, prášek do peciva, aroma a vejce. Vše dukladne promícháme, testo rovnomerne rozetreme do formy a dáme péct do predehráté trouby doružova - vyzkoušíme špejlí. Po upecení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
Jahody rozmackáme s cukrem, nemusíme úplne, mužeme nechat i kousky jahod. Ztužovac pripravíme dle návodu: necháme nabobtnat, rozpustíme, pridáme trochu rozmackaných jahod i se štávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním pridáme do jahod. K jahodám se ztužovacem primícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem(a ztužovacem), dobre promícháme.
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému, hladíme, zaklopíme vrchním dílem a na nej rozetreme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
*Zdobení není nutné, stací pár tahu vidlickou pred uložením do chladnicky, nebo mužeme dozdobit cersvými jahodami, šlehackou ... .

Zajímavé odkazy

0 Komentářů

Napište komentář

Jméno

Email

Jakým dnem začíná týden?